Om Viasalus

Viasalus startades 2019 av Daniel Fridholm – för att rätt kunskap och utrustning räddar liv.

Utbildningar och utrustning inom HLR, 
ergonomi och första hjälpen

Viasalus startades av mig, Daniel Fridholm, år 2019. Med över sjutton års erfarenhet av pedagogiskt arbete utbildar jag företag, organisationer och idrottsföreningar som certifierad instruktör inom HLR, ergonomi och första hjälpen. För att rätt kunskap räddar liv.

Hur agerar du när olyckan är framme? Den frågan fick jag själv svar på min när min femåring satt i halsen. Som tur var gick det bra den gången, men sedan dess har jag varit fast besluten att fler behöver och förtjänar den grundläggande kunskapen som kan rädda liv.

I grunden är jag utbildad idrottslärare och Viasalus har startats upp som en passion vid sidan av mitt lärarjobb. Med utgångspunkt i Örebro län utbildar jag i dag företag, organisationer och idrottsföreningar över hela Sverige - stora som små.

Anpassade utbildningar inom HLR, ergonomi och första hjälpen

Min målsättning är att alltid leverera hög kvalitet och företagsanpassade utbildningar. En del i det är att alla deltagare ska få tillgång till eget material att träna på, en annan del är att det ska vara den senaste tekniken enligt de senaste forskningsrönen.

Jag kommer ut till er verksamhet och håller utbildningen på plats. Optimalt är tolv personer per övningsgrupp men vi är självklart flexibla så länge vi kan garantera högsta kvalitet på utbildningen. Rekommenderad längd på HLR-utbildningar är två timmar men jag rekommenderar att vi avsätter en halvtimme extra för att verkligen få med alla delar och inte missa något viktigt. Det viktigaste är att alla får med sig rätt kunskaper och känner att utbildningen är både positiv och pedagogisk för alla deltagare. Då har vi lyckats.

Efter varje utbildning genomför jag alltid en utvärdering med gruppen som sammanställs och skickas till beställaren senast en dag efter utbildningen. Självklart kan jag även ordna med intyg till kund och deltagare som bevis på genomförd utbildning.

I snitt får våra utbildningar 4,95 av 5 i betyg och vår ambition är att ständigt bli ännu bättre.

Rätt kunskap och utrustning räddar liv
För att bli en hjärtsäker zon krävs både HLR-utbildning och hjärtstartare på arbetsplatsen eller idrottsanläggningen. En kombination som vi rekommenderar. HLR är en livsviktig och livsuppehållande insats tills ambulansen anländer men med en hjärtstartare på plats får ni både assistans under hjärt-lungräddningen samt tillgång till defibrillator som kan starta hjärtat igen.

Under en HLR-utbildning använder vi den senaste tekniken där alla får tillgång till egen övningsdocka. Vi använder övningsdockan Little Anne QCPR som är uppkopplad via Bluetooth till en skärm där varje deltagare kan få direkt feedback vad häller kompressionsdjup och takt, samt kvaliteten på inblåsningarna.

För att öva på luftvägsstopp har deltagarna ActFast-västar till sitt förfogande. Den fungerar som så att vid rätt genomfört buktryck "flyger" den bit som sitter fast i väg. Genom att använda den utrustningen blir momentet mer realistiskt än att träna det teoretiskt.

Viasalus är även återförsäljare av hjärtstartare samt första hjälpen-material i samarbete med Dahl Medical.